Cod Galben de ninsori, polei și răcire accentuată în Bihor

1058
Zăpadă mare în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis un Cod Galben de ninsori viscolite, polei și răcire accentuată, valabil în întreaga țară, de mâine până vineri la ora 12:00.

În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. 

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Totodată, ANM a mai emis alte două coduri galbene. Primul este valabil de astăzi până mâine la ora 12:00, și vizează zona din Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ.

De asemenea, un alt Cod Galben de ploi și pe arii extinse depuneri de polei intră în vigoare joi (11 februarie) la ora 6:00 și rămâne valabil până ora 12:00, în vestul și nord-vestul țării. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.