25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Câți bani vor primi românii și unitățile de cazare care vor găzdui refugiați 

Hotelurile, pensiunile și alte spații de cazare private și publice, care găzduiesc refugiați, vor primi bani de la stat pentru aceste cheltuieli. 100 de lei pe noapte – la privat, și 50 de lei – la stat, a anunțat azi premierul Nicolae Ciucă, citat de stirileprotv.ro.

Hotelurile, pensiunile și instituțiile publice care și-au oferit spațiile de cazare refugiaților vor primi bani pentru cheltuielile făcute.

Unitățile de cazare – precum hotelurile și pensiunile – vor putea cere decontarea cheltuielilor pe care le au cu refugiații la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, în baza documentelor justificative. Suma care va fi acordată este de 100 de lei pe noapte pentru fiecare persoană. În cazul instituțiilor de stat, suma este de 50 de lei pe noapte. Iar oamenii care i-au primit pe refugiați în propriile case vor primi câte 20 de lei pe zi pentru mâncarea oaspeților ucraineni.

Pentru ca aceste decontări să fie făcute, e nevoie întâi de acte normative care urmează să fie parafate în Guvern, notează sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI