CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU UN MEDIU ON-LINE ÎN SIGURANȚĂ

188

În cursul lunii octombrie , în cadrul evenimentului „Luna Cybersecurity”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor alături de poliţiştii de proximitate, cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea au continuat seria activităților informativ – preventive destinate protecției cetățenilor, în special a adolescenților și tinerilor, în domeniul criminalității informatice.

 

Pe parcursul întregii luni, polițiștii bihoreni au realizat 43 de activități informativ – preventive, care au inclus peste 1.500 de elevi de gimnaziu și liceu, din peste 23 de instituții școlare din județul Bihor. Polițiștii de prevenire alături de polițiștii din cadrul B.C.C.O. Oradea și de partenerii de program au abordat subiecte referitoare la protecția datelor cu caracter personal, vârsta la care poate fi creat un profil pe o rețea de socializare, despre hărțuirea on-line și cyberbullying-ul, modalități de securizare a parolelor, cum și unde se pot raporta abuzurile săvârșite on-line, precum și alte pericole care pândesc în mediul virtual.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au transmis informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile, precum și recomandări despre cum poți să-ți securizezi activitatea online. Discuțiile interactive cu tinerii au inclus și informații despre riscul malware-ului mobil, despre comerțul electronic și despre hackeri, care pot sustrage bani și informații personale sau pot spiona toate activitățile desfășurate on-line.

În cadrul activităților desfășurate, au folosit ca material de suport trei filmulețe cu mesaj preventiv, precum și pliante cu recomandări punctuale despre cum poți să-ți securizezi activitatea desfășurată on-line, precum download-area aplicațiilor, internet banking-ul, conectarea la wi-fi.

În același context, elevii Liceului de Artă din municipiul Oradea și-au dovedit creativitatea în cadrul unui concurs de desene și mesaje preventive, sub genericul „Fața nevăzută a Internetului”. Lucrările realizate de elevii orădeni vor fi expuse la Liceul de Artă, în cadrul unei expoziții ce va fi organizată în perioada imediat următoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.