BNR a prezentat noua bancnotă cu valoare de 20 de lei

444

Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei.

Noua bancnotă a fost prezentată publicului într-o conferință de presă vineri, susținută de Guvernatorul Băncii Naționale, dl. Mugur Isărescu.
Potrivit lui Mugur Isărescu, bancnota este imprimată pe avers, în stânga jos (unde este scris “LEI Douăzeci) cu o cerneală care îşi schimbă culoarea din auriu în verde, în funcție de unghiul din care este privită.

BNR a argumentat că alegerea Ecaterinei Teodoroiu pentru bancnota de 20 de lei a fost făcută ținând cont de faptul că a fost “prima femeie ofițer din istoria Armatei Române”, dar și pentru că “întruchipează, prin destinul său exemplar, puterea și sacrificiul de care femeile au dat și continuă să dea dovadă în societatea noastră”.

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.