Bărbați din Țețchea și Lugașu de Jos prinși în timp ce braconau cu o plasă monofilament în albia Crișului Repede

1171
Plasă pescuit
Foto caracter ilustrativ
Trei bărbați, prinși în flagrant în timp ce braconau cu unelte de pescuit interzise, în albia Crișului Repede.

Marți, 29 decembrie, la ora 21.27, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Bihor au depistat în flagrant delict doi bărbați de 26 de ani, ambii din comuna Țețchea, și un altul de 28 de ani, din comuna Lugașu de Jos, în timp ce braconau cu o plasă monofilament, pe malul drept al râului Crișul Repede, în dreptul localității bihorene Sântion.

În urma verificărilor efectuate pe malul Crișului Repede, a fost descoperită, introdusă în apă, o plasă monofilament cu o lungime de aproximativ 300 de m și o lățime de 2 m, în care se aflau capturați pești vii, din speciile scobar, caras, avat și mreană, care au fost eliberați în mediul natural.

De asemenea, cei trei mai aveau asupra lor alte 2 plase monofilament, ambele având lungimea de aproximativ 30 de metri și o barcă gonflabilă. 

Atât plasele monofilament, cât și barca au confiscate de polițiști în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.