Avertizare meteo imediată: rafale de până la 70 de kilometri pe oră!

498

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare de tip cod galben de vânt, valabilă și pentru județul Bihor.

Avertizarea este valabilă între orele 10 și 16, interval în care vor avea loc „intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…60 km/h și izolat 70 km/h; la munte, vitezele la rafală vor atinge local 80…90 km/h.

Pe lângă județul Bihor, avertizarea vizează și județele Caraş-Severin, Arad, Timiş și Hunedoara (zona de munte).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.