Alertă Meteo: Cod galben de vânt şi ninsori în aproape toată ţara

893

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vreme rea. Primul cod galben intră în vigoare mâine dimineaţă la ora 06:00 şi expiră tot mâine la ora 21:00.

Astfel, în Banat, Crişana şi apoi treptat în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei şi Oltenia vântul va sufla cu 55-70 km/m. După-amiază vântul se intensifică şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

Vântul va avea intensificări şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile şi rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaţilor Orientali şi, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Al doilea cod galben intră în vigoare mâine seară la ora 21:00 şi expiră pe 15 aprilie la ora 06:00. În Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80…100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice şi centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă şi local îngheţ la sol.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.