Accident între un TIR și un tren. Circulație blocată între Aleșd-Cluj

4638

Un accident rutier s-a produs, miercuri după-masă, în zona localității clujene Bologa. Un TIR scăpat de sub control a lovit un autoturism, apoi s-a oprit pe linia de cale ferată. Un tren care circula spre Cluj-Napoca a lovit TIR-ul. O persoană a fost rănită ușor.

„Conducătorul unui ansamblu de vehicule se deplasa pe DN1E60 înspre Oradea, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sensul opus. În urma impactului ansamblul de vehicule a ajuns pe calea ferata. După aproximativ 10 minute, conducătorul ansamblului de vehicule s-a urcat în cabina tirului, moment în care cabina a fost lovită de trenul inter regio ce se deplasa înspre Cluj-Napoca rezultând rănirea conducătorului tirului. Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unui pasager din autoturism”, precizează, într-o informare scrisă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Potrivit CFR SA, patru trenuri au fost afectate. „Staționează, la această oră, trenul R 15858 (în zona în care a derapat tirul), IR 15034 oprit temporar în stația Poeni, IR 1535 oprit temporar în stația Huedin și trenul 367-2 va fi oprit temporar în stația Ciucea”, informează CFR SA.