1.287 de poliţişti, jandarmi și reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia celor 655 de secții de votare din Bihor

251
secție votare pompieri Aleșd-800x450
Foto © AlesdOnline arhivă

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență„Crișana” al Județului Bihor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, precum și alte structuri M.A.I. din județul Bihor), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 26 – 27 septembrie a.c., 1.287 de efective, dintre care 408 poliţişti, 200 de jandarmi, 377 de reprezentanţi I.S.U., 290 de polițiști de frontieră și 12 de la alte structuri ale M.A.I. vor asigura paza şi protecţia celor 655 de secții de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Bihor.

Duminică, 27 septembrie, alți 313 poliţişti și 28 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel 79 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 100 de lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Duminică, 27 septembrie a.c., în sprijinul activităților specifice desfășurate de jandarmii bihoreni se va afla și un echipaj format din 20 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie JudeţeanBihor va avea în responsabilitate 206 secţii de votare, constituite în 202 locaţii, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor va avea în responsabilitate 110 secții de votare dispuse în 100 de locații, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor va avea în responsabilitate 220 de secții de votare dispuse în 157 de locații, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea va avea în responsabilitate 95 de secții de votare dispuse în 92 de locații,iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. „Crișana” al Județului Bihor au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina I.P.J. Bihor, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea

( https://www.mai.gov.ro/alegeri-locale-2020/). 

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

Urmărește-ne și pe Google News