Teatrul Regina Maria, trupa Arcadia, desfășoară în perioada 22 august – 15 octombrie proiectul „Teatrul vine la tine”

376

Asociația Culturală Teatrul de Copii, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, trupa Arcadia, desfășoară în perioada 22 august- 15 octombrie proiectul „Teatrul vine la tine”, finanțat de Direcția Social Comunitară Bihor.

În cadrul acestui proiect, sute de copii din județul Bihor, care nu au acces la spectacole de teatru, sunt invitați sa vizioneze gratuit spectacolul „MateMagica”.

​„Anul acesta am decis să venim în întâmpinarea acestor copii cu un spectacol educativ, în care arta se îmbină cu știința, într-un format accesibil și atractiv. Astfel, spectatorii își verifică sau își însușesc, după caz, cunoștințe elementare de matematică, în cadrul unui show interactiv, din care nu lipsesc suspansul și hazul”, a spus actorul Șerban Borda, inițiatorul acestui proiect.

Turneul ​„MateMagica” se adresează copiilor din localitățile: Aleșd, Vadu Crișului, Nucet, Beiuș, Salonta, Marghita, Drăgești, Salonta, Vârciorog, Tinca și Parhida. 

​Spectacolele se desfășoară în aer liber, cu sprijinul autorităților locale și al partenerilor noștri.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.