Pompierii militari vă invită la vernisajul expoziției caritabile de pictură “TRANSLUCID”

99
Pompierii militari vă invită la vernisajul expoziției caritabile de pictură “TRANSLUCID”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor are deosebita plăcere de a invita bihorenii la VERNISAJUL EXPOZIȚIEI CARITABILE DE PICTURĂ “TRANSLUCID”, a doamnei sergent major Paina Alexandra, subofițer operativ principal și radiotelefonist în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

 

Evenimentul, organizat de ISU Bihor cu prilejul “Zilei Protecției Civile din România”, cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea, va avea loc miercuri, 26 februarie, de la ora 11.00, la Muzeul Orașului Oradea – în incinta Cetății Oradea, strada Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41.

În cadrul vernisajului, la care intrarea este liberă, va fi organizată o tombolă, în urma căreia, câștigătorul va intra în posesia unuia dintre tablouri.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, va fi organizată o licitație a celorlalte tablouri, suma de bani obținută fiind donată Casei de lângă spital. “Casa de lângă spital este un proiect prin care, Asociaţia Lumea lui Iannis” oferă cazare gratuită și alte facilități, pacienţilor oncologici care vin pentru investigaţii şi tratamente la Oradea, precum şi aparţinătorilor lor.

Expoziția “TRANSLUCID” prezintă viziunile diferite asupra unui eveniment ce ne poate schimba viața pentru totdeauna: incendiul!

Întrucât persoanele, obiectele și situațiile sunt percepute în funcție de cadrul de referință particular al fiecărui individ, așa cum afirma profesorul Pavel Petromanîn Psihologia Artei: în ansamblu, individul percepe ceea ce-l interesează, ceea ce are contingență cu lumea lui, artista, doamna sergent major Paina Alexandra, a realizat trei ipostaze ale fiecărei lucrări în parte, reprezentând pe rând:

1. Realitatea efectivă (alb si negru), care nu ține cont de bine sau de rău;

2. Viziunea pompierului (tuș), ce denotă emoțiile controlate, strictețea și obiectivitatea necesare în lupta cu focul;

3. Viziunea spectatorilor (acril), ce marchează sensibilitatea și sentimentele manifeste ale celor afectați.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 februarie –11 martie a.c., iar lucrările vor fi distribuite câștigătorilor licitației, la finalul perioadei de expunere.

Momentul muzical al evenimentului va fi asigurat de către Dolce Quartet.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.