Muzeul Ţării Crişurilor din municipiul Oradea organizează expoziţia Pictofabule

57

Muzeul Ţării Crişurilor din municipiul Oradea organizează expoziţia Pictofabule a artistului plastic Teofil Ioan Ştiop, al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 25 aprilie 2018, ora 17.30, la sediul muzeului din Str. Armatei Române nr.1/A.

Expoziţia este un proiect pictural câştigător al premiului special al juriului, „Special Triennial Award for Outstanding Artistic Personality”, din cadrul Trienalei Internaţionale de Pictură a Euroregiunii Carpatice „Pătratul de argint”, care urmează să aibă loc la Galeria de Artă din Przemysl (Polonia), în 11 mai 2018.

În cadrul expoziţiei va fi prezentată şi lucrarea care a fost selecţionată pentru a face parte din Muzeul de Artă Contemporană al Parlamentului Poloniei.
Deschiderea expoziţiei va fi oficiată de dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor şi curatorul acestei expoziţii. De asemenea, autorul îşi va prezenta conceptul care a stat la baza proiectului cîştigător.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.