Muzeul Ţării Crişurilor anunţă vernisajul unei expoziţii de excepţie

85

Muzeul Ţării Crişurilor anunţă vernisajul unei expoziţii de excepţie, având titlul Liniştea din sufletul meu, şi care este datorată artistului plastic taiwanez Chen Ching-Jung. Vernisajul are loc în cadrul Festivalului European Music Open, Ediţia a IV-a, 2019, Oradea, România, şi se va desfăşura miercuri, 12 iunie 2019, ora 18.30, la sediul Muzeului Ţării Crişurilor din Str. Armatei Române nr.1/A.

Chen Ching-Jung este un artist contemporan taiwanez, cu peste 50 de ani de experiență şi numeroase realizări în domeniul artei, dar şi în lumea academică. Este absolvent a patru universităţi şi a fost profesor la Academia Națională de Arte din Taiwan, la Colegiul de Cultură Chinezească, la Universitatea de Stat din Taiwan, Departamentul de Arte Plastice, şi Director la Academia de Stat din cadrul Departamentului de Arte Plastice. A fost iniţiatorul gravurii în placă de cupru în Taiwan și a contribuit la crearea acestui nou domeniu. Chen Ching-Jung este cunoscut pentru lucrările sale în acuarelă, pictură în ulei, pictură murală, mozaic, gravură etc. De asemenea, a studiat și tehnici de conservare a artei, pe care le-a făcut cunoscute în Taiwan.
Din anii ’70 lucrează şi în atelierul din Paris, unde a participat la Saloanele de Artă, fiind numit membru permanent al Salonului de Toamnă și al Salonului Artiștilor Francezi din Paris.

În deschiderea evenimentului, Alexandru Badea, directorul artistic al Festivalului, va aduce salutul Domniei Sale celor prezenţi la manifestare, după care, Cvartetul Filarmonicii Eso-Taipei, împreună cu tenorul Tseng Hung-Yu şi pianista Kuo Ya-Feng din Taiwan, vor susţine un concert.
Expoziţia va fi prezentată de dr. Aurel Chiriac, critic de artă, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi de Chen Ching-Yung, autorul lucrărilor expuse.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 28 august 2019. Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile pe scaune.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.