European Music Open – Alexandru Badea, alături de orădeni

131

Oradea va fi, în perioada 9-12 iunie, gazda primei ediții a Festivalului European Music Open, care va reuni o serie de manifestări culturale, de la concerte, lansări de carte, expoziții și întâlniri cu oameni de cultură. Proiectul a fost inițiat de cunoscutul tenor orădean Alexandru Badea.

 

Alexandru Badea este una dintre vocile de excepţie ale lumii, care după 30 de ani de carieră pe scenele internaţionale, dorește să aducă în orașul natal un proiect cultural de mare anvergură. Tenorul a evoluat de-a lungul timpului pe scene din Berlin, Sofia, Toronto, Istanbul, Torino, Tirol etc., cucerind publicul din întreaga lume cu rolurile sale de excepţie din operele „Les contes d’Hoffmann”, „Rigoletto”, „Madam Butterfly”, „Traviata” etc. Anul trecut, a susținut la Oradea un concert caritabil pentru strângerea de fonduri în vederea dotării bibliotecii Colegiului Național „Emanuil Gojdu”. Atunci, în urma unor discuții cu oficialii Primăriei Oradea, s-a născut acest proiect care va debuta pe 9 iunie.

Sursă

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.