Ziua învățătorului sărbătorită azi 5 iunie

614

La 9 octombrie 2007, deputații au adoptat, cu 203 voturi pentru, proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an in Romania.

Ziua Învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice, pentru merite deosebite.

Ministerul Educației a precizat în structura anului școlar faptul că 5 iunie este o zi specială, care va fi marcată prin manifestări specifice. În această zi nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a salariaților din învățământ. „În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, părţile semnatare convin să sărbătorească pe 5 iunie – Ziua Învăţătorului şi pe 5 octombrie – Ziua Internaţională a Educaţiei, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente. (…)

La mulţi ani tuturor învăţătorilor!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.