Săptămâna Mondială a Spațiului. Profesorii vor învăţa cum să atragă elevii spre astronomie

64
 

În perioada 04 – 10 octombrie 2021 se desfășoară și la nivelul județului Bihor acțiuni în cadrul Săptămânii Mondialea Spațiului, având anul acesta ca temă la nivel internațional: Femei în spațiu. 

În cadrul activităților sunt implicați profesori, astronomi profesioniști, specialiști, care au în vedere deschiderea de noi drumuri în cariere STEAM (Științe, Tehnologii, Inginerie, Artă și Matematică), astronomie și științe spațiale pentru tânăra generație. 

 

Datorită situației epidemiologice activitățile prevăzute cu elevii au fost amânate pentru luna martie 2022.

Deschiderea manifestărilor prilejuite de acest eveniment va avea loc în format online joi 07 octombrie 2021 orele 18.00. 

Inspectoratul Școlar Județean Bihor în calitate de organizator al evenimentului se regăsește alături de Asociația Parteneriat pentru Educație și Centrul de Tineret ”The Spot” Oradea. Activitățile se desfășoară sub egida Agenției Spațiale Române, și a Comitetului Național de Astronomie cu sprijinul companiilor Vernicolor şi Astormueller din judeţul Bihor. Ministetrul Educației are rolul de coordonator științific, în baza parteneriatului încheiat între  acesta și Agenția Spațială Română.

Între participanți se numără cadre didactice și inspectori școlari de la unități de învățământ, palate și cluburi din județele: Bihor, Municipiul București, Alba, Arad, Bacău, Buzău, Bistrița – Năsăud, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Sălaj, Prahova, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Vâlcea, Brașov.

În cadrul activităților cu profesorii vor avea loc ateliere demonstrative de științe spațiale, robotică, astronomie, inteligență artificială și creativitate, dezbateri privindconceptul Global Science Opera (GSO), înțelegerea critică a carierelor STEAM, astronomia în școala românească și în lume. 

De asemenea se va lucra în echipe formate din învățători, profesori pentru discplinele STEAM de gimnaziu și liceu pentru elaborarea unor ghiduri complementare programei școlare de nivel primar. Elevii de nivel primar percep disciplinele STEAM ca poartă către științe sau mai mult decât atât: ”poartă către stele”. 

Activitățile prilejuite de acest eveniment se desfășoară pe parcursul a trei zile online și față în față la sediul Centrului de Tineret ”The Spot” Oradea.

Organizatorii apreciază că într-o lume ”magică” a tehnologiei, elementele privind reconsiderarea muncii și a carierei trebuie prioritizate.

 

Urmărește-ne și pe Google News