Niciun elev bihorean nu a fost eliminat de la prima probă a Simulării evaluării naționale

125
Astăzi, 29 martie 2021 s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021.

La nivelul județului Bihor s-a organizat simularea în 136 de centre. Nu s-a organizat simularea datorită ratei de incidență la: Valea lui Mihai, Cetariu și Curtuișeni. La prima probă fost prezenți un număr de 3488 de elevi.

Nu s-au semnalat situații speciale. Niciun elev nu a fost eliminat.

Probele din cadrul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a continuă în zilele următoare după următorul calendar: 

➢ Marți 30 martie 2021 – Matematică, proba scrisă

➢ Miercuri, 31 martie 2021 – Limba și literatura maternă, proba scrisă 

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9,00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a este de două ore. 

Subiectele pentru simularea Evaluării naționale pentru clasa a VIII-a sunt redactate sub forma unei broșuri.

În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-Cov2.

Potrivit Ordinului ministrului educației nr. 3449 din 05 martie 2021 notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât prin excepție la solicitarea scrisă a elevului.

Rezultatele se vor comunica pe data de 16 aprilie 2021.Acestea nu sunt afișate și nu sunt publice. Ele se vor comunica elevilor și se vor analiza la nivelul fiecărei clase prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.