Monika Simionaș – Fejes numită director la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Aleșd

1821
Monika Simionaș-Fejes
Monika Simionaș-Fejes

Începând cu data de 01 septembrie 2020, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Bihor au avut loc modificări în structurile de conducere ale acestora, datorate pensionării unor directori, respectiv încetării detașării în celelalte cazuri.

În cazul a 44 de unități de învățământ au fost reconfirmați un număr de 26 de directori, iar unul a fost numit într-o unitate de învățământ nou înființată și anume Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Aleșd, o unitate care poate concura cu grădinițele din orașele europene și una dintre cele mai frumoase și bine dotate grădinițe din județ, după cum a afirmat astăzi chiar inspectorul școlar general Virgil Nicolae Blage, prezent la Aleșd.

La eveniment a participat și primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca alături de educatoarele grădiniței.

„Este o zi istorică, azi, când s-a făcut unificarea grădinițelor, dar și când dăm în funcțiune un local nou. Nu era normal ca în Aleșd să fie patru grădinițe, una la o școală, una la alta, una la Peștiș, una la Teilor, fără legături între ele. Ca urmare, s-a făcut acest demers, care, prin bunăvoința Inspectoratului, s-a finalizat în timp util. Investiția făcută de Primărie prin PNDL este de aproximativ 3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei e de la bugetul de stat și restul cofinanțare de la bugetul Primăriei. Sunt spații generoase, moderne și știu că se va desfășura mult mai ușor procesul educativ. Mult succes!”, a spus primarul Aleșdului, Ioan Todoca.

Vezi mai jos festivitatea de numire de la Aleșd.

A fost inaugurat sediul renovat al Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Alesd

A fost inaugurat sediul renovat al Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Alesd

Publicată de AlesdOnline pe Marţi, 1 septembrie 2020

Tot azi au fost numiti 17 directori noi, în cazul unităților de învățământ: Școala Gimnazială ”Dacia” Oradea, Școala Gimnazială nr. 16 Oradea, Școala Gimnazială nr. 1 Balc, Grădinița cu Program Prelungit nr. 53 Oradea directorii s-au pensionat, în cazul Colegiului Tehnic ”Traian Vuia” Oradea și Grădinița cu Program Prelungit nr. 30 Oradea directorii unităților de învățământ au fost detașați pe funcții de monitorizare, îndrumare și control în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, iar în celelate cazuri nu s-au mai reînnoit detașările. Așa este cazul Liceului Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea, respectiv Liceul Tehnologic nr. 1 Popești.

În ce privește directorii adjuncți dintr-un număr de 26, au fost reconfirmați 15, iar 11 au fost înlocuiți din diverse motive: încetarea detașării sau detașarea pe funcții de monitorizare, îndrumare și control în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor cum este cazul directorilor adjuncți de la Școala Gimnazială ”Miron Pompiliu” Ștei, Școala Gimnazială ”Puiu Sever” Ineu, Liceul Reformat ”Lorantffy Szuszanna” Oradea.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, 25 de posturi de inspector școlari sunt ocupate de 27 de persoane, 12 dintre acestea fiind noi în această funcție.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.