ISJ Bihor a publicat calendarul de înscriere a copiilor în invățământul primar pentru anul școlar 2021-2022

119

Având în vedere publicarea în Monitorul Oficial  a Ordinului Nr. 3.473 privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în invățământul primar pentru anul școlar 2021-2022 și a Calendarului înscrierii, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a publicat pe pagina instituției la adresa www.isjbihor.ro conținutul metodologiei, calendarul înscrierii, respectiv proiectul de procedură privind repartizarea elevilor în clase. 

Calendarul înscrierii debutează în 17 martie 2021cu afișarea circumscripțiilor școlare pe site-ul menționat mai sus, respectiv la sediul unităților de învățământ care fac înscrieri la clasa pregătitoare.

Începând cu 22 martie 2021 se va realiza evaluarea dezvoltării copiilor care solicită înscrierea în clasa pregătitoare și vor împlini 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, dar nu au frecventat grădinița sau vin din străinătate. Aceste evaluări vor fi realizate de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

Copiilor, care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 și solicită înscrierea, li se va elibera recomandare pentru înscriere de către grădinița frecventată, la solicitarea scrisă a părintelui. 

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Completarea cererilor-tip de înscriere va începe la data de 29 martie 2021. Cererea-tip de înscriere se poate completa on-line, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ, însoțită de documentele justificative. 

La nivelul județului Bihor conform proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 sunt propuse un număr de 289,94 clasepregătitoare pentru învățământul de masă și special cu un număr 5241 locuri. Dintre acestea 218,12 sunt clase cu predare în limba română, cu un număr de 4014 locuri, 67,24 clase cu predare în limba maghiară având un număr de 1147 locuri, diferența fiind clase cu predare în limbile slovacă, germană și rromani.

În Municipiul Oradea sunt propuse un număr de 89 clase cuprinzând 1890 de elevi, distribuite astfel: limba română 72 clase cu un număr de 1553 elevi, limba maghiară 15 clase cu 293 elevi, secția germană2 clase cu 44 elevi.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.