Avem și Școală de toamnă! La Facultatea de litere a Universității din Oradea

196

În această vacanță, Universitatea din Oradea a venit în întâmpinarea viitorilor ei studenți organizând mai multe școli de vară. La rândul ei, Facultatea de Litere face o propunere aparte, „Școala de toamnă”. Organizată deja pentru a treia oară, „Școalade toamnă” se va desfășura în perioada 6 -17 septembrie 2021. Ineditul acestui proiect constă în faptul că este dedicatstudenților „boboci“, celor care s-au înscris la programele de studii de licență în această vară.

Sub coordonarea cadrelor didactice de la Facultatea de Litere, la „Școala de toamnă” vor avea loc activități dedicatelimbilor: română, engleză, franceză și germană. Viitorii studenți se vor familiariza – online – cu mijloacele de comunicare utilizate de Universitatea din Oradea: site-uri, platforme de comunicare, platforme educaționale, etc. dar vor lua parte și la activități mai plăcute, precum sesiuni de lectură și scriere în limbi străine, vizionări de filme sau învățarea unor cântece, în limbile pe care tinerii urmează să le aprofundeze.

„Acest proiect are o dublă dimensiune: pe de o parte, ne propunem să le oferim studenților din anul I un start bun în viațadin universitate, iar pe de altă parte, încercăm să le formăm studenților din anii superiori o cultură a voluntariatului și spiritului civic”, explică conf. univ. dr. Veronica Buciuman, prodecanul Facultății de Litere a Universității din Oradea, unul dintre coordonatorii programului „Școala de toamnă”.

În „Școala de toamnă“, grupele de studenți din anul I primesc câte un tutore, din rândul studenților cu merite deosebite ai Facultății de Litere, care îi va îndruma pe boboci în utilizarea platformelor de lucru ale Universității din Oradea și îi vafamiliariza cu formele de organizare a învățământului universitar. Suplimentar, studenții proaspăt admiși vor participa la activități de comunicare și învățare, coordonate de colegii mai mari. La finalul acestui eveniment, toți studenții aflați în pragul primului an de facultate vor avea ocazia de a-și întâlni viitorii profesori lor, pentru a se cunoaște reciproc”, a precizat lect. univ. dr. Denisa Igna, unul din profesorii coordonatori ai proiectului. 

Prezența în campusul Universității din Oradea va respecta toate condițiile impuse de lege, referitoare la pandemia de Sars Cov2.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.