66%: rata de promovare a concursului național de titularizare – sesiunea 2020 (după soluționarea contestațiilor) în județul Bihor

222

În județul Bihor în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 66%, cu 2,27% față de cea inițială (63,73%). În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 50,46%, iar în 2018, de 52,16%.

În județul Bihor anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 173În cazul a 166 de contestații (95,95%), notele au fost modificate astfel: pentru 99de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 67 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 15 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 713 candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte). 

Reamintim că la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat în județul Bihor 1177 candidațidin totalul de 1278 de candidați înscriși. 69 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 4 candidați au fost eliminați Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

În centrul de evaluare lucrarea unui candidat au fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi, 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.