-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăEducatie3380 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul...

3380 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021) în județul Bihor

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

- Publicitate -

Au fost repartizați în județul Bihor 3380  elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2238 candidați la filiera teoretică și 1142  candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 

– 419 elevi la specializări vocaţionale;

– 31 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă;

– elevi pe locurile speciale rezervate elevilor cu CES.

candidați au fost admiși cu media generală 10(2 de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Oradea, 1 de la Școala Gimnazială ”Dacia” Oradea, respectiv 1 de la Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea)

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

228 de elevi, din care 3 din alte județe nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI