Zeci de șoferi care se aflau la volan beți sau fără permis au fost prinși, în weekend, de polițiștii din Bihor

2192
Poliția noaptea în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
 
Aproape 500 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – Peste 300 de conducători auto au depășit limitele legale de viteză.

În perioada 19 – 21 martie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 471 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 164.648 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 32 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 20 decertificate de înmatriculare, au fost constatate 12 tamponări și 11 infracțiuni.

322 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, șase sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, patru conducători auto au fost sancționați pentru lipsa IPT, iar 88 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 21 martie, la ora 11.20, pe stradaDimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din localitatea Gherta Mica, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar

Tot duminică, 21 martie, la ora 15.55, pe drumul județean 792/A, în localitatea bihoreană Olcea a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor,în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Gepiș / Cercetat penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Vineri, 19 martie, la ora 18.40, pe drumul comunal 67, în localitatea bihoreană Gepiș, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Postul de Poliție Hidișelu de Sus au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Lăzăreni, județ Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în  cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Sânmartin / Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 20 martie, pe strada Samuil Micu Klein din localitatea bihoreană Sânmartin, polițiștii din cadrul Poliției staţiunii Băile Felix au depistat în trafic un localnic de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în  cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Petrani / Depistat în timp ce conducea fără permis, un moped neînregistrat.

Sâmbătă, 20 martie, la ora 10.45, pe drumul comunal 212, în localitatea bihoreană Petrani, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un localnic de 42 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Cărpinet / Depistat în trafic, la volanul unui autoturism neînmatriculat.

Sâmbătă, 20 martie, la ora 13.44, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Cărpinet, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulaţie.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tinca / La volan, fără permis.

Sâmbătă, 20 martie, la ora 16.20, pe strada Ștefan cel Mare din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un localnic de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Gepiu / Depistat în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Duminică, 21 martie, la ora 15.50, în localitatea bihoreană Gepiu, polițiștii rutieri din Salonta au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.