WEEKEND CU FLĂCĂRI: Trei incendii au avut de stins pompierii bihoreni într-o singură zi

244

Duminică, 07 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, pompierii Detașamentului Salonta au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcție dezafectată, situată pe strada Piața Libertății din Salonta.

 

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de utilizarea focului deschis în spații închise, au ars șipci, elemente de mobilier, o ușă și s-au degradat elemente de construcție din structura acoperișului.

În aceeași zi, forțele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea uunui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Oșorhei.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la o magazie din cadrul gospodăriei, extinzându-se la vegetația uscată din jurul construcției și din apropierea casei.

Cei 12 pompieri militari mobilizați la fața locului au localizat și lichidat incendiul în aproximativ o oră și 10 minute, reușind să salveze locuința și o parte din construcția afectată de flăcări și din bunurile depozitate în interiorul acesteia.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, fumatul în locuri nepermise. Pagubele înregistrate au constat în lemne de foc, circa 30 metri liniari căpriori, aproximativ 20 de metri liniari grinzi din lemn și circa doi metri cubi cherestea.

Tot duminică, în jurul orei 15.25, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a fost sesizat prin intermediul Sistemului Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la Cimitirul Municipal Oradea, în zona cimitirului evreiesc, eveniment pentru gestionarea căruia au fost alertate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, din care unul de paramedici.

Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au procedat la localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2000 de metri pătrați, iar echipajul de pompieri militari paramedici a acordat primul ajutor calificat unui bărbat, în vârstă de 68 de ani, care a suferit o ușoară intoxicație cu fum și prezenta arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare, transportându-l ulterior la spital.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nu s-au înregistrat daune materiale, arzând vegetația uscată de pe suprafața de teren afectată de flăcări.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.