Valea lui Mihai va avea centură ocolitoare

338

Printr-o modificare, adusă Anexei Ordinului Ministerului Transporturilor nr. 1674/20.08.2020, centura ocolitoare a orașului Valea lui Mihai a fost inclusă la finanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare Transport POIM 2014-2020.

 

Varianta ocolitoare a orașului din zona de nord-vest a județului Bihor va avea aproape opt kilometri lungime. Centura urmează să ocolească Valea lui Mihai prin sudul localității, se va intersecta cu drumul care duce spre satul Galoșpetreu, pentru ca, în cele din urmă, să revină, la vest de oraș, în DN 19. Astfel va exista și o variantă mai bună pentru cei care doresc să ajungă la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria.

Valoarea lucrărilor de construcție este de 79.782,474 lei.

„În discuțiile care au avut ca temă proiectele de dezvoltare din județului Bihor, purtate de colegul nostru Cseke Attila, ministrul dezvoltării, și Cătălin Drulă, ministrul transporturilor, a fost analizată necesitatea demarării unor lucrări pentru centurile ocolitoare ale unor orașe din județul Bihor”, explică președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön.

Citește și …

Proiectul a fost inițiat de administrația județeană din mandatul 2016-2020, condusă de UDMR. Studiile de fezabilitate fiind realizate de Agențiea de Dezvoltare Durabilă a județului, în timpul mandatului de director al lui Vitályos Barna.

„Trebuie să remarc implicarea ministrului Cseke Attila pentru proiectele importante ale județului și, mai ales, să îi mulțumesc ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru operativitate și pentru că a înțeles importanța acestui proiect. Astfel poate fi demarată o investiție importantă pentru Valea lui Mihai.”, a mai declarat deputatul Szabó Ödön.

Odată ce va fi realizată și această centură, toate cele trei orașe de pe relația Oradea – Satu Mare, anume: Săcueni, Valea lui Mihai și Carei vor avea variante ocolitoare pentru traficul auto.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.