19.2 C
Aleşd
miercuri, 19 iunie 2024
Blue Container Aleșd

„Uşi deschise”, cetăţenilor la sediile instanţelor şi parchetelor din Bihor

​În data de 25 octombrie 2016, se sărbătoreşte Ziua Europeană a Justiţiei, la instanţele şi parchetele din întreaga ţară se organizează manifestari de tipul „Uşi deschise”, prin invitarea cetăţenilor la sediile instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. 

Evenimentul are ca scop consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie şi beneficiarii acestuia, Justiţia fiind, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni. Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai informaţi despre drepturile lor şi despre modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Astfel, în data de 25 Octombrie 2016, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, între orele 10.00 şi 13.00, sunt invitaţi cetăţeni interesaţi de activitatea justiţiei, reprezentanţi ai mass-media, precum şi grupuri organizate de elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din localitate.

Accesul în instituţie va fi permis în grupuri de câte 15 persoane, pe baza documentelor de identitate, urmând a fi vizitate încăperile care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, cu explicarea, pentru cei interesaţi, a circuitului dosarelor şi etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze.

        

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,724FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI