UPDATE: Situația actualizată în județul Bihor, în privința coronavirusului

14817

Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 29.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane în carantină: 185

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3628 (1924 titulari ai chestionarelor și 1704 aparținători ai acestora).

În intervalul 28 martie, ora 08.00 – 29 martie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

•        Polițiștii bihoreni au efectuat 2538 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele de poliție au însoțit 33 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 4 misiuni de transport spre spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 326 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

•        Jandarmii bihoreni au însoțit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 48 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

•        Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 1 misiune de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș și la centrul de carantină instituționalizată din Piața 100. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 17 de cadre ISU Crișana.

•        Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.800 lei.

•        Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 28.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane în carantină: 150

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 4106 (2146 titulari ai chestionarelor și 1960 aparținători ai acestora).

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

•        Polițiștii bihoreni au efectuat 967 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 17 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 6 misiuni de transport spre spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 108 cadre ale IPJ Bihor.

•        Jandarmii bihoreni au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 85 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

•        Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat o misiune de mentenanță la centrul de carantină instituționalizată din Piața 100. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 25 de cadre ISU Crișana.

•        Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.200 lei.

•        Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

•        Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 25.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane în carantină: 104

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3316 (1766 titulari ai chestionarelor și 1550 aparținători ai acestora).

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

  • Polițiștii bihoreni au efectuat 683 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 360 cadre ale IPJ Bihor.
  • Jandarmii bihoreni au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 3 centre de carantinare active. În aceste misiuni au fost implicate 79 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.
  • Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. De asemenea, ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comanda și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, de la locurile de carantină sau de izolare la Spitalul de boli Infecțioase Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Crișana.
  • Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale.
  • Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 24.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane în carantină: 90

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3088 (1670 titulari ai chestionarelor și 1418 aparținători ai acestora).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 23.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane în carantină: 87

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 2730 (1445 titulari ai chestionarelor și 1285 aparținători ai acestora).

Autoritățile teritoriale cu rol în limitarea și controlul Covid-19 iau noi măsuri privind nerespectarea deciziei de autoizolare. Astăzi, 23 martie, în Piața 100 din Oradea au fost instalate corturi de campanie unde vor fi plasate în carantină instituționalizată, sub pază, persoanele care nu respectă decizia de autoizolare. Cele 4 corturi au o capacitate totală de 20 de locuri, sunt încălzite și iluminate și sunt dotate cu mese și bănci de lemn, paturi pliante și saci de dormit.

Menționăm că măsura a fost luată în baza art. 7 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Reamintim că autoizolarea la domiciliu se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar:

– au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19 (zone galbene), altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)

– au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome si care au călătorit in zone cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)

– au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19)

– membrii de familie ai unei persoane care se încadrează in una dintre situațiile de mai sus

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatică/confirmată. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, in lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.

Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioada de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica/confirmata.

Toți au obligația de a nu părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.

Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă și a celor afectate poate fi consultată aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

Detalii privind conduita în autoizolare: http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie/1537-precizari-privind-conduita-in-autoizolare/file

Ordonanța Militară nr. 2 / 2020: .ro/wp-content/uploads/sites/21/2020/03/MO-Ordonanta-militara-nr.2-2020.pdf


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 23.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane în carantină: 83

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 2510 (1286 titulari ai chestionarelor și 1224 aparținători ai acestora).

  • Polițiștii bihoreni acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică. Sunt prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității. De asemenea, polițiștii bihoreni acționează pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu, a societăților comerciale, pentru fluidizarea traficului și însoțirea autovehiculelor care tranzitează județul Bihor cu persoane care revin din afara granițelor. Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 22.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane în carantină: 80

-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 2453 (1331 titulari ai chestionarelor și 1122 aparținători ai acestora).

Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 20.03.2020 a fost crescută capacitatea de carantinare din județul Bihor la 682 paturi. Izolarea prin carantinare este obligatorie, conform reglementărilor în vigoare, pentru toate persoanele care se întorc în România din zonele roșii, precizate pe situl Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile București

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în izolare. Astăzi, un număr de 84 de efective ale autorităților menționate mai sus au desfășurat verificări în teren.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 21.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 5 (cumulat),
-Număr persoane în carantină: 74,

-Număr persoane internate în spital: 31 (la secție de boli infecțioase),
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 2104 (1153 titulari ai chestionarelor și 951 aparținători ai acestora),

-Număr rezultate negative testare: 24 (primite la DSP Bihor în ultimele 24 ore).


Update: Azi, 20.03.2020 au fost comunicate la DSP Bihor rezultatele pozitive la testarea COVID-19 pentru trei persoane, toate persoanele depistate pozitiv se află în carantină de la momentul venirii în țară. Cumulat, există azi în județul Bihor cinci persoane confirmate.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 20.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital:  29 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 1896 (119 titulari ai chestionarelor și 777 aparținători ai acestora).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 20.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital: 29 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 1754 (1033 titulari ai chestionarelor și 721 aparținători ai acestora)

-Număr rezultate negative testare: 5 (primite la DSP Bihor în ultimele 24 ore).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 19.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital: 27 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu: 1551 (890 titulari ai chestionarelor și 661 aparținători ai acestora).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 19.03.2020, ora 9,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital: 26 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 1439 (842 titulari ai chestionarelor și 597 aparținători ai acestora)

-Număr rezultate negative testare: 0 (primite la DSP Bihor în ultimele 24 ore).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 18.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital: 24 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 1430 (843 titulari ai chestionarelor și 587 aparținători ai acestora).


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 18.03.2020, ora 10,05:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 2 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 74

-Număr persoane internate în spital: 26 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 1145 (688 titulari ai chestionarelor și 457 aparținători ai acestora)

-Număr rezultate negative testare: 21 (primite la DSP Bihor în ultimele 24 ore).

  • Al doilea caz confirmat din Județul Bihor este o persoana de sex feminin, în vârstă de 53 ani, venită din Italia și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară din data de 12.03.2020.Pacienta este în prezent internată la Secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea.
  • Până miercuri dimineața, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

    De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.


Update: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 17.03.2020, ora 15,00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 1 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 75

-Număr persoane internate în spital: 20 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 757 (541 titulari ai chestionarelor și 216 aparținători ai acestora).


UPDATE: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 17.03.2020, ora 9:00:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 1 (cumulat)
-Număr persoane în carantină: 75

-Număr persoane internate în spital: 20 (la secție de boli infecțioase)
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 459 (239 titulari ai chestionarelor și 220 aparținători ai acestora)

-Număr rezultate negative testare: 3 (primite la DSP Bihor, în data de 16.03.2020 după ora 15).


UPDATE: Situația statistică actualizată pentru județul Bihor, 16.03.2020, ora 15:

-Număr persoane diagnosticate cu Covid-19: 1 (cumulat);
-Număr persoane în carantină:
73;

-Număr persoane internate în spital: 19 (la secție de boli infecțioase);
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 297 (160 titulari ai chestionarelor și 137 aparținători ai acestora);

-Număr rezultate negative testare: 19 (primite la DSP Bihor în intervalul 15.03.2020 ora 9 – 16.03.2020 ora 15).

În vederea prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, DSP Bihor restricționează accesul publicului în incinta sediului DSP Bihor situat în str. Libertății nr.34, Oradea.

În zilele lucrătoare programul cu publicul se desfășoară în intervalele orare cuprinse între orele 800-1000 și între orele 1200-1400.

Pentru urgențe, numărul de telefon al serviciului de permanență al DSP Bihor este 0259.418.639.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.