Tutun pentru fumat și țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiști

133

9.000 de țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiștii orădeni de la un bărbat, care le transporta cu un autoturism.

Vineri, 12 februarie, în jurul orei 12.25, pe strada Menumorut din municipiul Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism.

În urma controlului autoturismului, polițiștii de ordine publică orădeni au descoperit în portbagajul acestuia 9.000 de țigarete (450 de pachete de țigări) de diferite mărci, nemarcate legal. 

Țigaretele nemarcate legal au fost ridicate în vederea confiscării speciale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Peste 4,7 kg. de tutun pentru fumat, fără documente legale, confiscate de polițiștii din Marghita de la un localnic.

Vineri, 12 februarie a.c., la ora 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii din Marghita au descoperit, pe bancheta din spate, 10 pungi cu materie vegetală, cu o textură uscată, de culoare brun deschis, cu aspect de tutun, cu greutatea totală de 4,746 kg., fără documente de proveniență.

Cele 10 pungi cu tutun pentru fumat au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a (…) 1 kg tutun de fumat”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.