Tulpina britanică de COVID se extinde în Bihor. Un caz a fost decoperit în județ

1260
Foto ©️ MedLife

În România au fost raportate 136 de infectări cu noua tulpină din Marea Britanie. Cele mai multe sunt din București (80), Timiș (11) și Cluj (9), iar unul dintre acestea a fost raportat în Bihor, scrie mediafax.ro.

 

Ministerul Sănătății anunță vineri că a fost informat de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Update: Precizăm că în urma informațiilor transmise de către DSP Bihor, este vorba despre același caz prezentat pe 02 februarie, când un tânăr de 35 de ani din Oradea a fost confirmat pozitiv cu noua tulpină de coronavirus, la trei săptămâni după ce s-a întors din Marea Britanie. Informațiile prezentate de INSP relevă astfel totalul cazurilor înregistrate în fiecare județ.

 

Urmărește-ne și pe Google News