23.1 C
Aleşd
miercuri, 12 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Stingere incendiu, salvare persoană şi asanare muniţie. Comunicat ISU Crișana

Marţi, 13 septembrie, în jurul orei 07.25, pompierii militari din cadrul  Detaşamentului 1 Oradea au fost mobilizaţi în municipiu, pe strada Gheorghe Costaforu, unde au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. 
Echipajul de pompieri militari a localizat şi lichidat incendiul cu operativitate (în aproximativ 10 minute de la primirea apelului prin numărul unic 112) , reuşind să împiedice propagarea acestuia la întregul autovehicul. Au ars aproximativ 30% din bordul autoturismului şi anvelopa dreaptă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.10, în urma unui apel primit pe sistemul unic de urgenţă 112, forţele de intervenţie ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea  s-au deplasat pe strada Războieni din municipiu, într-o misiune de salvare a unei persoane. 

Acţionând cu scara culisabilă, pompierii militari au pătruns, prin fereastra balconului, în apartamentul indicat de apelant (situat la etajul 2 al unui bloc de locuinţe), unde au găsit-o pe proprietară căzută lângă pat, în stare de inconştienţă. Femeia, în vârstă de 79 de ani, a fost asistată medical şi transportată la spital de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.
În jurul orei 16.30, pompierii militari au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, găsită de un muncitor în timpul efectuării unor lucrări pentru introducerea unui cablu electric subteran pe strada Lăpuşului din Oradea. 

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, mobilizat la faţa locului, a identificat o grenadă defensivă, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,670FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI