Șoferiță de 46 de ani, prinsă de RADAR cu 125 de km/h, pe o stradă din Oradea

984
Radar pistol

Aproape 400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – 257 au depășit limitele legale de viteză.

În perioada 14 – 16 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 391 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 150.845 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 12certificate de înmatriculare, au fost constatate 13 tamponări și 12 infracțiuni.  

257 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați trei bicicliști, iar 78 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Astfel, duminică, 16 mai, la ora 07.50, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o femeie de 46 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 125 de km/h, înregistrată radar.

De asemenea, duminică, 16 mai, la ora 16.15, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Satu Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din localitatea Diosig, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 138 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.