Șase cetățeni afgani opriți la frontiera cu Ungaria

108

Şase tineri afgani, ascunși într-un automarfar, au fost depistaţi de către polițiștii de frontieră din cadrul din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș când încercau să treacă ilegal în Ungaria.

Ieri, în jurul orei 07.50, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, un cetăţean estonian, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Estonia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse cosmetice, plăci metalice şi echipamente electrice, pe ruta Bulgaria-Estonia. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.