S-a semnat contractul pentru instalarea celor 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice

225

La finalul săptămânii trecute, Primăria Oradea a semnat cu firma S.C. Electrogroup S.A. contractul de furnizare și servicii accesorii pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

În luna octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu aviza proiectul depus de Municipiul Oradea pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice, dosarul de finanțare pentru acest proiect fiind depus de Primăria Oradea laînceputul anului 2019 în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ”.

Suma aprobată prin proiect este de 2.497.652,28 lei (fără TVA), reprezentând 86,85% din valoarea cheltuielilor eligibile de 2.875.823 lei (fără TVA).

În urma organizării procedurii de licitație, firma declarată câștigătoare a fost S.C. Electrogroup S.A, valoareacontractului fiind de 2.785.200,80 lei (fără TVA).

În prezent se așteaptă depunerea garanției de bună execuție, urmând ca lucrările să demareze imediat după emiterea ordinului de începere.

Cele 16 stații sunt de încărcare rapidă, care respectă standardele impuse prin programul de finanțare.

În ceea ce privește amplasarea acestora, ele vor acoperi zona arterelor principale de intrare și ieșire din oraș, zona gării, zona Universității Oradea, zona Aquaparkului Nymphaea, zona cartierului Ioșia, Rogerius și Nufărul, precum și zona centrală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.