RER reface stocurile de antiderapant solid, fiind anunţate temperaturi foarte scăzute

69

Echipajele RER VEST au acționat ieri permanent în teren, de la ora 3.00 dimineața până seara la ora 22:00 și sunt în continuare pregătite pentru intervenție în orice moment. Pe lângă împrăștierea de antiderapant, s-a intervenit punctual și cu plugurile, acolo unde a fost necesar, respectiv pe o parte din străzile din urgența 3 și urgența 4. 

”În cadrul acțiunii de ieri s-au folosit 454 de tone de antiderapant solid, 10.000 de litri de clorură de calciu și 8000 de kg de clorură de magneziu – fulgi. Momentan, prognoza meteo nu mai anunță ninsori, ci doar temperaturi foarte scăzute. În acest moment, am trecut deja la refacerea stocurilor de antiderapant solid, tocmai pentru a fi asigurați pentru orice situație“, a precizat Florin Gontariu, director general tehnic-investiții în cadrul RER Vest.

De menționat că în municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Totodată, Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Reamintim că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, somații și sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.

Până în acest moment, agenții Poliției Locale Oradea au aplicat 41 de somații, respectiv avertismente verbale la 35 de asociații de proprietari, 3 persoane juridice și 3 persoane fizice. Toate acestea s-au conformat somațiilor și au procedat la curățarea spațiului din fața imobilelor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.