Programul Cimitirului de Paștele Morților

353

Duminică, 9 mai 2021, ziua în care creștiniiortodocși își pomenesc morții, accesul publiculuiîn Cimitirul Municipal Rulikowski va fi prelungit, fiind permis în intervalul orar 8-21. Accesul auto va fi permis doar în schimbul unei taxe de 50 de lei.

Prin excepție, vor avea acces gratuit persoanele cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în bazalegitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizulautovehiculului. De menționat că abonamentelelunare auto nu vor fi valabile în ziua de duminică, 9 mai.

În cursul zilei de sâmbătă, 8 mai 2021, accesul auto în cimitir va fi permis, cu precizarea că, în caz de aglomerație, intrarea se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa. Vitezade deplasare în incinta cimitirului va trebui menținutăla maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentruaranjarea mormintelor le pot obţine la intrarea încimitir, pe bază de buletin. Administrația CimitiruluiMunicipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindălumânări în preajma coroanelor, evitând astfeleventualele incidente neplăcute. 

Începând din 1 aprilie și până în 31 august, accesulpublicului în incinta Cimitirului este permis întreorele 8-20.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.