Primarul de Oradea Florin Birta a depus o coroană de flori la statuia generalului Traian Moșoiu

214

Azi, 20 aprilie, cu ocazia împlinirii a 102 ani de lainstaurarea administrației românești în Oradea, primarul Florin Birta a depus o coroană de flori la statuia Generalului Traian Moșoiu, în cadrul unei ceremonii restrânse, având în vedere contextul pandemic actual.

Totodată, au mai depus coroane de flori prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan și înlocuitorul comandantului Garnizoanei Oradea, locotenent-colonel Bogdan Niță.

Data intrării trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu Generalul Traian Moşoiu, a fost sărbătorită în fiecare an de autoritățile locale, dar în acest an, ținând cont de prelungirea contextului pandemiei, orădenii au fost invitați să cinstească memoria înaintașilor individual, acasă sau la locul de muncă, prin păstrarea unui moment de reculegere, la ora 12:00, când clopotele bisericilor au bătut și au anunțat, la fel ca în urmă cu 102 ani, în ziua Sfintelor Paști, că Oradea a fost eliberată.

La mulţi ani, Oradea!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.