19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane dezbătute de polițiștii împreună cu elevii din Bihor

 

În perioada 14 – 17 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școlară în Siguranță”, proiect inițiat de Direcția Siguranță Școlară din cadrul Poliției Române, menit să conștientizeze elevii cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.

Astfel, în perioada de referință, au fost desfășurate peste 20 de activități preventive, în patru instituții școlare din județul Bihor, de care au beneficiat peste 850 de elevi.

În cadrul activităților, polițiștii și partenerii de program i-au informat pe elevi cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, despre modul în care acestea afectează sănătatea fizică și psihică și despre consecințele legale ale consumului și traficului de droguri.

De asemenea, elevii au învățat cum să recunoască și să reacționeze în situații de bullying, cyberbullying și despre cum să prevină implicarea sau victimizarea prin fapte cu violență, despre efectele, cauzele și impactul fenomenului de violență asupra victimelor și comunității, temele, de interes pentru tineri, fiind dezbătute împreună cu polițiștii prezenți în instutuțiile de învățământ.

Totodată, elevii au fost învățați de polițiști cum să identifice semnele traficului de persoane, care sunt măsurile de precauție ce trebuie adoptate, precum și despre importanța protejării intimității și a vieții private.

În activitățile desfășurate, alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară Bihor au fost implicați și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, experți din cadrul Centrului Regional de Prevenire  Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară continuă pe parcursul întregului an activitățile menite să sprijine comunitatea și să promoveze siguranța în rândul elevilor, printr-o serie de activități educaționale care vor fi desfășurate în instituțiile de învățământ din județul Bihor.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI