Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska la Oradea si Nădlac

735
Klaus Iohannis şi Andrej Kiska

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska  vine săptămâna viitoare în România, unde va efectua o vizită oficială in tara noastra, in cadrul careia se va intalni la Bucuresti si cu presedintele Klaus Iohannis.

 

Deplasarea în oraşul bihorean – aflată pe agenda președintelui, de săptămâna viitoare – se explică (şi) prin faptul că filiala Bihor a Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR) l-a invitat pe preşedintele Andrej Kiska să îi viziteze.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, înalt demnitarul se va afla la Oradea marţi, 11 octombrie, după amiaza. Andrej Kiska va vizita Primăria Oraşului, Consulatul Onorific al Slovaciei din Oradea apoi se va deplasa la sediul UDSCR unde va avea o scurta intalnire cu reprezentanti ai comunitatii slovace din Romania.

In acelaș timp autorităţile locale din Nădlac se pregătesc pentru întâlnirea preşedintelui Slovaciei, Andrej Kiska care va fi si la Nădlac.

Andrej Kiska va vizita Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky”, va merge şi la Primăria Oraşului iar apoi se va deplasa la sediul UDSCR din Nădlac, unde e aşteptat de viceprimarul oraşului, Dusan Somrac, care este slovac.

 

Urmărește-ne și pe Google News