Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska la Oradea si Nădlac

735
Klaus Iohannis şi Andrej Kiska

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska  vine săptămâna viitoare în România, unde va efectua o vizită oficială in tara noastra, in cadrul careia se va intalni la Bucuresti si cu presedintele Klaus Iohannis.

 

Deplasarea în oraşul bihorean – aflată pe agenda președintelui, de săptămâna viitoare – se explică (şi) prin faptul că filiala Bihor a Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR) l-a invitat pe preşedintele Andrej Kiska să îi viziteze.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, înalt demnitarul se va afla la Oradea marţi, 11 octombrie, după amiaza. Andrej Kiska va vizita Primăria Oraşului, Consulatul Onorific al Slovaciei din Oradea apoi se va deplasa la sediul UDSCR unde va avea o scurta intalnire cu reprezentanti ai comunitatii slovace din Romania.

In acelaș timp autorităţile locale din Nădlac se pregătesc pentru întâlnirea preşedintelui Slovaciei, Andrej Kiska care va fi si la Nădlac.

Andrej Kiska va vizita Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky”, va merge şi la Primăria Oraşului iar apoi se va deplasa la sediul UDSCR din Nădlac, unde e aşteptat de viceprimarul oraşului, Dusan Somrac, care este slovac.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.