Prefectul Dumitru Țiplea solicită primarilor îndepărtarea deșeurilor din albiile cursurilor de apă

182

Prefectul Dumitru Țiplea solicită primarilor de la nivelul județului Bihor îndepărtarea deșeurilor din albiile cursurilor de apă pentru a evita poluarea acestora, precum și pentru a preveni situaţiile de urgenţă ce se pot produce ca urmare a inundațiilor.

Luând în considerare prognoza hidro-meteorologică pentru perioada următoare, precum și istoricul local al fenomenelor meteo periculoase, prefectul, în calitate de președinte al Comitetului Județean Pentru Situații De Urgență Bihor (CJSU), a informat primarii bihoreni asupra faptului că au obligația să dispună realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

Aceste măsuri trebuie aplicate în cadrul fiecărei unități administrativ-teritorială de la nivelul județului Bihor de către primari, în calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, în scopul prevenirii şi gestionării corespunzătoare a situaţiilor periculoase care se pot produce în urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice extreme.

Reamintim că în urma inundațiilor care au avut loc în cursul anului trecut, au fost afectate gospodării și infrastructură în 32 de unități administrativ teritoriale din județul Bihor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.