Pompierul Man Flaviu, în sprijinul localnicilor din două localități rămase fără curent electric în urma viiturilor

317
Pompierul Man Flaviu
Man Flaviu

Atunci când este vorba de protejarea semenilor, pompierii militari nu se limitează doar la ce au de făcut, ci întreprind tot ce este necesar pentru a-i ajuta pe cei din jur, fie că sunt în timpul liber sau în tura de serviciu, fie că acțiunile lor se regăsesc sau nu printre atribuțiile de serviciu. O astfel de acțiune, care nu se circumscrie sarcinilor profesionale, ci doar celor morale – de ajutorare a oamenilor, a fost desfășurată ieri, 19 mai, de sublocotenentul Man Flaviu, adjunctul comandantului Secției de Pompieri Beiuș.

​După ce, cu o zi înainte a desfășurat, alături de colegi, misiuni specifice de salvare a vieților și bunurilor cetățenilor afectați de fenomenele hidrometeorologice periculoase manifestate în județul Bihor, miercuri, 19 mai, sublocotenentul Man Flaviu s-a implicat cu succes, într-o operațiune de alimentare cu energie electrică a două sate afectate de inundații.

În urma viiturii produse în data de 18 mai a.c., trei stâlpi electrici de pe malul Crișului Pietros, care alimentau satele Săud și Ferice, au fost distruși, astfel că, cei aproximativ 950 de locuitori ai localităților menționate au rămas fără energie electrică.

Ofițerul s-a alăturat în teren, echipei societății distribuitoare de energie electrică pentru a găsi o soluție de remediere a acestei situații deosebit de dificile, întrucât firele de curent trebuiau întinse de la un mal la celălalt, deasupra Crișului învolburat, cu un nivel foarte ridicat al apei și curenți puternici.

De pe malul de unde se impunea a fi trase firele și unde se aflau membrii echipei de remediere a deficiențelor, nu se putea accede, în condițiile date, la malul opus, astfel că, pompierul a apelat la o persoană pentru a aduce o dronă cu ajutorul căreia, în final, firele să fie transportate pe deasupra apei. Întrucât cineva trebuia să le preia pe celălalt mal, Flaviu s-a deplasat în satul Săud (de unde se putea ajunge pe malul opus), a traversat o porțiune de aproximativ 200 de metri de plantație de arbori inundată, în unele locuri apa ajungându-i până la brâu și a ajuns pe malul opus, unde a preluat firele.

Datorită mobilizării exemplare a echipei societății distribuitoare de energie electrică, a domnului Florin Tirpe, care s-a deplasat la fața locului, punând la dispoziție dronași a implicării totale și necondiționate a pompierului militar Man Flaviu, miercuri, la ora 23.00, cele două sate erau, din nou, alimentate cu energie electrică.  

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.