Pompierii militari bihoreni vor fi la datorie în perioada Paștelui Catolic!

98
Pompieri din Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
Peste 150 de pompieri militari bihoreni vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână!

​În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, pompierii militari bihoreni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale este asigurat de cătrecele 10 echipaje de pompieri militari paramedici (SMURD) din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor și de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale textile. În nici o situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.

Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.