Polițiștii locali din Oradea au prins trei tineri care murdăreau peretele podului Mareșal Constantin Prezan cu spray-uri colorate

1323

Sâmbătă, 15 mai, în urma apelului făcut de un orădean la Dispeceratul Poliției Locale, agenții de poliție au surprins în zona Silvaș, pe malul stâng al Crișului Repede, trei persoane care murdăreau peretele de susținere a Podului Mareșal Constantin Prezan cu spray-uri colorate (roșu, albastru şi verde).

Cele trei persoane, două de 18 ani și una minoră de 17 ani, au fost rapid identificate de agenții Poliției Locale, fiind invitate la sediul Poliției Locale de pe str. Iuliu Maniu, nr. 20 în vederea întocmirii procesului verbal de contravenție. Tinerii au fost sancționați potrivit Legii nr. 61/1991, art 2, pct 14 coroborat cu art. 3, alin. 1, lit a, cele două persoane majore fiind amendate cu 500 lei fiecare, iar minorul cu 250 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii locali au întocmit proces verbal pentru refacerea în termen de zece zile a peretului desenat la starea inițială. Totodată, spray-urile folosite au fost confiscate.

„Doresc să mulțumesc persoanei care a anunțat în timp util Poliția Locală și apreciez spiritul civic al fiecărui orădean care ne sesizează o problemă. Astfel, și în această situație s-a putut interveni foarte repede, Poliția Locală reușind să-i surprindă pe cei trei tineri și să ia măsurile legale care s-au impus. Din păcate, se tot repetă astfel de fapte nedorite, prin care se strică fie fațadele unor clădiri proaspăt reabilitate, fie alte construcții de pe domeniul public  și nu e normal ca tot prin efortul orădenilor să le curățăm”, a declarat viceprimarul Arina Moș. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.