15.3 C
Aleşd
luni, 20 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Poliția Bihor: weekend plin de controale, încheiate cu amenzi și dosare penale

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
Ciprian Blejan

Aproape 2.000 de persoane au fost legitimate și 1.390 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii din Bihor, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate peste 600 de sancțiuni și reținute 38 de permise de conducere.

- Publicitate -

În perioada 10 – 12 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

- Publicitate -

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 19 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 369 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 251 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.928 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.390 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 621 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 249.380 de lei.

Totodată, au fost constatate 20 de infracțiuni, dintre care 8 la regimul circulației rutiere,  4 la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 8 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 456 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 277 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 26 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 9 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului,  au fost sancționați 38 de bicicliști, au fost sancționate 5 depășiri neregulamentare, 4 sancțiuni au fost pentru nefolosirea, în timpul zilei, a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulația diurnă, 4 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 91 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 15 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 30 de certificate de înmatriculare.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului

La data de 12 mai, în jurul orei 22.45, în localitatea Buntești, județul Bihor, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la data de 11 mai, la ora 16.15, pe drumul județean 797, în localitatea Sântandrei, județul Bihor, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau, fără permis, vehicule neînmatriculate

La data de 12 mai, în jurul orei 17.00, pe drumul județean 709, în localitatea Batăr, județul Bihor a fost depistat în trafic un tânăr de 18 ani, localnic, în timp ce conducea un motociclu neînregistrat sau neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la data de 11 mai, la ora 15.52, în localitatea Oșorhei, județul Bihor, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Cercetat penal pentru conducere fără permis

La data de 13 mai, în jurul orei 04.17, pe drumul județean 795/A, în localitatea Husasău de Tinca, județul Bihor, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Vadu Crișului, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI