Peste 200 de amenzi şi 13 permise reţinute, într-o singură zi

1159
Poliția radar
Foto ©️ IPJ Bihor
207 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune.

Joi, 11 martie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 212.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări.

106 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 73 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, patru conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, doi pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Joi, 11 martie, la ora 16.25, pe drumul județean 191/B, în localitatea bihoreană Voivozi a fost depistat în trafic un localnic de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Tot, joi, la ora 13.25, pe strada Horea din localitatea bihoreană Diosig, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un localnic de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.​

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmărește-ne și pe Google News