Peste 100 de amenzi și 12 permise reținute de polițiștii bihoreni, într-o singură zi

696
poliția orașului Aleșd amenzi
Foto caracter ilustrativ

118 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Luni, 7 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 42.609 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reținute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

60 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șase pietoni și patru bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Cercetat penal pentru conducerea fără permis, a unui moped neînmatriculat

Luni, 7 iunie, la ora 19.15, pe drumul județean 709/A, în localitatea bihoreană Tăut, polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa – Postul de Poliție Mădăras au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.