PERCHEZIȚII LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

3387
PERCHEZIȚII LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI
Foto ©️ IPJ Bihor
 

Aproape 260.000 de țigarete nemarcate au fost descoperite de polițiștii bihoreni în urma a 4 percheziții domiciliare, efectuate în imobilele unui bărbat bănuit decontrabandă.

Joi, 18 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat 4 percheziții domiciliare pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de contrabandă.

În urma efectuării celor patru percheziții domiciliare, toate pe raza municipiului Oradea, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au descoperit în total 259.740 de țigarete (12.987 de pachete), de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate. 

O mare parte din țigaretele provenite din contrabandă, respectiv 217.400, au fost descoperite într-un depozit clandestin, închiriat de cel în cauză, iar restul țigaretelor au fost descoperite la sediul social al unei societăți comerciale din Oradea, al cărei administrator este bărbatul de 53 de ani.

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, urmând a face obiectul confiscării speciale. 

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de peste 200.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii, în formă continuată, a infracțiunii decontrabandă.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.