Parfumuri şi haine contrafăcute, confiscate de jandarmi

558
 

Duminică, 14 februarie, în jurul orei 11:50 jandarmii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale au depistat în zona Pieței 100, o persoană care încerca să comercializeze parfumuri, produse cosmetice și articole vestimentare fără a deține acte de provenință a mărfii.

În urma controlului corporal și al bagajelor s-au găsit un număr de 88 de parfumuri de diferite mărci și gramaje, alături de 32 articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  

Întrebat despre proveniența acestora, bărbatul le-a declarat jandarmilor că au fost achiziționate de la o persoană necunoscută, cu intenția de a le recomercializa la un preț mai mare și că nu deține documente justificative.

Jandarmii au întocmit  persoanei, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.