17.2 C
Aleşd
marți, 16 aprilie 2024

Orașul meu este Smart City! Un concurs național de desene pentru copiii smart

Salonta, 29 iulie 2021 – Concursul național de desene “Orașul meu este Smart City” este organizat de VPK Packaging Salonta, in parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea, fiind destinat copiilor între 8 și 16 ani din întreaga țară. Acesta se va desfășura între 26 iulie și 12 septembrie pe www.vpksmartcity.ro/concurs, iar premiul cel mare va oferi posibilitatea celui mai votat desen să se regăsească timp de o lună pe panouri din orașul Oradea; următoarele 10 desene cu cel mai mare număr de voturi vor fi reproduse pe semne de carte ce vor fi oferite vizitatorilor librăriilor Cărtureștidin mai multe județe. În plus, toți participanții vor primi gratis un board game VPK Smart City.

- Publicitate -

Inspirat de board game-ul creat de VPK Packaging Salonta- Smart City, concursul de desene își propune să deschidă o discuție despre lucrurile pe care le putem face pentru a proteja mediul și pentru a crea un ecosistem mai prietenos cu mediul înconjurător și cu oamenii și, de asemenea, educarea copiilor noștri în acest sens.

Teoria spune că un Smart City este acel oraș inteligent care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele, în dorința de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și pentru a proteja mediul. Este un vis la care putem spera și un desen pe care copiii noștri și-l pot imagina pentru a-l pune în aplicare în viitor.

Loredana Suiugan, omul de marketing al VPK Packaging Salonta a declarat: “Speranța noastră și totodată datoria copiilor noștri este să pună în aplicare ceea ce învață participând la acest concurs și jucând Smart City, un joc care educă, mult mai mult decât un simplu joc de societate.“

Prin intermediul acestui concurs și joc organizatorii își propun să îmbunătățească gradul de conștientizare al impactului pe care comportamentul fiecăruia dintre noi îl are asupra mediului înconjurător.

Cum poți fi un smart citizen, un cetățean pro-activ, în loc de reactiv, cu un nivel ridicat de instruire digitală, capabil să participe prin mijloace diverse la luarea deciziilor? Sau cum poți ajunge să trăiești în orașe inteligente (smart living), sigure, curate, sănătoase, incluzive și rezistente; orașele care oferă oportunități economice și o calitate înaltă a vieții? „Copii noștri pot să ne arate calea”, spune Loredana Suiugan.

De asemenea, prin VPK Smart City putem afla cum să punem în aplicare soluții de smart environmentcum ar fi monitorizarea calității aerului, optimizarea consumului de energie și electricitate, apă, urmărirea deșeurilor, care pot produce rezultate precum 10-15% mai puține emisii de GES, cu 30-130 de kilograme mai puține de deșeuri solide pe persoană și 25 -80 litri de apă economisită de persoană pe zi.

Și toate acestea pentru a ajunge să construim un SmartCity, orașul cu care locuitorii săi pot interacționa, un oraș care funcționează într-un mod inteligent și care urmărește eficientizarea, prin intermediul soluțiilor IT&C, a interacțiunilor dintre locuitorii săi, administrație și mediul de afaceri local.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,214FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
824CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI