O nouă bancnotă de 50 de euro falsă descoperită de jandarmii bihoreni

293

În urma articolelor apărute în presă privind intenția unui tânăr de schimba 100 de euro falși pe raza municipiului Oradea, un lucrător comercial al unui punct de schimb valutar din zona stației CFR Oradea,

le-a relatat jandarmilor aflați vineri în serviciul de patrulare că și la el a venit în urmă cu 2 zile un tânăr care intenționa să schimbe o bancnotă de 50 de euro căreia îi lipseau elementele de siguranță.

​În urma semnalmentelor furnizate, în mai puțin de 3 ore tânărul a fost identificat în zona Pieței București din municipiul Oradea. În urma controlului corporal, în portofelul acestuia a fost găsită o bancnotă falsă în cupiură de 50 de euro.

​După întocmirea actelor de constatare tânărul împreună cu bancnota găsită a fost predat polițiștilor aflați sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Oradea pentru continuarea cercetărilor.

​Reamintim cetățenilor să cumpere valută doar din surse autorizate, să nu se bucure de „chilipirul” făcut ca mai apoi să afle că au fost păgubiți.

Nu uitați că unul dintre pretextele folosite de cei care doresc să plaseze valori falsificate este că nu au cartea de identitate asupra lor, acesta fiind motivul pentru care casele de schimb autorizate nu doresc să le convertească bancnotele.

În cazul în care găsesc o persoană pretabilă a fi înșelată, repetă mereu că trebuie să se grăbească deoarece există riscul să apară jandarmii sau poliția. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.