Masca la control: Polițiștii au împărțit, amenzi de 42.250 lei, pentru nepurtarea măști de protecție

455

Peste 6.150 de persoane legitimate și 772 de societăți comerciale, mijloace de transport și autoturisme, verificate în ultimele 48 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

​La sfârșit de săptămână, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. 

În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 13 – 14 februarie a.c., echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 6.151 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 205 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 262 de autoturisme, precum și 305 mijloace de transport,din care 101 mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33desancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 59.250 de lei. 

Dintre acestea, 281 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 42.250 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 51 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 9.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, o sancțiune cu amendă în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar osancțiune, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicatăpentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

– Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

– Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.